ІТ-фахівці долучилися до підготовки фахівців із кібербезпеки в Луцьку

Луцький ІТ-кластер (LITaC) та кафедра національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки раніше підписали угоду про співпрацю. У рамках цього документу айтішники долучилися до навчання студентів.

Про це повідомляє виконавча дирекція LITaC.

Луцький ІТ-кластер у співпраці з кафедрою нацбезпеки СНУ втілив проєкт “Інформаційна безпека”. Він передбачав цикл навчальних заходів від айтішників-практиків для студентів спеціальностей “Кібербезпека” та “Державна безпека”. 

Зокрема керівник компанії InternetDevels, засновник LITaC Віктор Левандовський розповів студентам про шкідливе програмне забезпечення та способи протидії.

А СЕО компанії ideil. Вадим Махомед навчав майбутніх фахівців із кібербезпеки та держбезпеки ефективному використанню у їхній роботі інструментарію Google.

Про специфіку роботи із соціальними мережами Facebook, Instagram та LinkedIn студентам розказала SMM-менеджерка компанії InternetDevels Марія Бурлак.

“Ми розуміємо, що проти України ведеться війна, тож відгукнулися на пропозицію завідувача кафедри національної безпеки СНУ Михайла Находа щодо налагодження співпраці”, - зауважив виконавчий директор LITaC Мирослав Ватащук.

Детальніше із запланованими заходами LITaC можна ознайомитися у календарі.

Для довідки: 

Луцький ІТ-кластер об’єднує компанії, організації, структури та спеціалістів сфери інформаційних технологій у Луцьку, які інтеграційно взаємодіють між собою. Основна місія ІТ-кластера - освітні та навчальні програми для студентів та учнів, популяризація галузі ІТ.