Луцьк - друге місто України, де реалізують всесвітній мистецький проект Google

Поки що Україна представлена на найбільшій у світі мистецькій онлайн-платформі лише одним містом – Кам’янцем-Подільським. У проект потрапили малюнки, створені під час фестивалю стріт-арту «Республіка» протягом 2011-2014 років. 

Наступним у Google Street Art Project з’явиться Луцьк, - переконані ініціатори й активно над цим працюють. Також вони закликають вуличних художників допомогти їм та надіслати фото своїх робіт.
 

«Lutsk Street Art on Google» здійснюється за підтримки ІТ-кластеру, директор якого Іванна Мартинів працювала з Культурним інститутом Google над втіленням цієї стріт-арт ініціативи для Кам’янця-Подільського.

 

«Попрацювавши з півроку над проектом для "Республіки" в Google Street Art Project і успішно його запустивши, подумала: а чому б не зробити таку ж файну штуку для рідного Луцька, адже й тут багато мегаталановитих художників і чудових муралів, зокрема, за межами міста. Тим паче, що місто доросло врешті до культури стріт-арту, й це вуличне мистецтво вийшло з підпілля завдяки фестивалю «Art Territory: місто творців».

 

Завдяки одному з луцьких художників Андрію Калькову ініціатори проекту вже зустрілися з митцями, які працюють під псевдонімами And, Magic Art Group, Djem, AZO та TECK (Сергій Радкевич).


«Проте знаємо не всіх художників, тому запрошую тих, хто має в архівах свої роботи на стінах та приміщеннях Луцька і району – надсилайте роботи – і вони наприкінці червня з'являться на всесвітній онлайн-виставці від Google», - каже Іванна Мартинів.

 

Аби долучитися до проекту «Lutsk Street Art on Google» необхідно:

У документі ВОРД вказати

Ваше ім*я-прізвище та псевдонім
Назва роботи
Короткий опис роботи
Локація: адреса та номер будинку 
довгота широта 

Фото у додатку до листа: 
Без логотипів
Мінімум 4000-2500 пікселів з найкоротшої сторони
Формат: джейпег 
Піб фотографа.

Надіслати це на пошту ivanna.martyniv@gmail.com, тема листа: Google Street Art Project

Дедлайн: 10 червня 2015 року.