Луцький ІТ-кластер підтримує: Конкурс для юних айтішників ЗОЛОТИЙ БАЙТ

На Волині завершили відбірковий етап Регіонального Чемпіонату «Золотий Байт», генеральним спонсором якого є ІТ-компанія, що входить до Луцького ІТ-кластеру.

20 березня в «Срібній залі» СОК Адреналін-Сіті між собою змагатимуться номінанти  конкурсу «Золотий Байт».  

Для участі в чемпіонаті реєструвалося 197 осіб з понад 40 учбових закладів Волині.

Найбільш популярними були номінації:

  • для юних користувачів комп'ютерів - Junior competition;
  • з  створення веб-сайту або веб-проекту - Web–design;
  • створення ігрових персонажів - Character design.

Успішно виконали всі вимоги відбіркового етапу лише 36 учнів та студентів. Здобувши перемогу над конкурентами, кращі з них візьмуть участь в Міжнародному Чемпіонаті.

Для учасників, в яких були цікаві, але недопрацьовані ідеї, програмні або дизайнерські проекти, створили спеціальну номінацію  Freestyle. Молодь, яка продемонструє кращі роботи в цій номінації, отримає призи від журі, але в Міжнародному Чемпіонаті брати участь не зможе.

До складу журі увійдуть представники :

  • Генерального спонсора –  компанії Internetdevels;
  • Спеціального спонсора - СОК  «Адреналін-Сіті»;
  • Спонсорів – «Міста цифрових технологій I-City»;
  • Партнера – компанії «Датагруп»;
  • Комп’ютерної Академії ШАГ.

Учасники номінації Junior competition пройшли online тестування 7 березня. Всі вони для заохочення отримали невеличкі подарунки - дисконтні картки від  «Міста цифрових технологій I-City» та шоколадки від Internetdevels.

Знавці  Networking technology впоралися з online тестуванням 14 березня, наскільки успішно – оргкомітет проінформує  пізніше.

Переможці в своїй номінації, представлятимуть Волинь на Міжнародному Чемпіонаті 18-19 квітня в м. Київ.

Про результати Регіонального Чемпіонату вам розкажуть  наші інформаційні спонсори: ВОДТРК, радіо «СІД fm», газети: «Сім’я і дім», «Слово Волині», «Волинська газета», «Волинь Post», ІА «Волинські Новини».

Спонсори Міжнародного Чемпіонату  комп'ютерних талантів «Золотий Байт»: Intersystms, Dell, Microsoft, Huawei, Stearling studio, Wolf,  Intel,  Pepsi.