"Обережно, фейк": LITaC спільно з журналістами втілює важливий проект

Луцький ІТ-кластер (LITaC) у співпраці із відомими волинськими журналістами розпочав соціально орієнтований проект - IT is True.

Про це повідомляє виконавча дирекція LITaC.

За підтримки управління освіти Луцької міськради у загальноосвітніх навчальних закладах Луцька відомі волинські журналісти читатимуть лекції на тему "Обережно, фейк! Як відрізнити недостовірну інформацію у ЗМІ та соцмережах".

Зокрема 21 лютого відбулася лекція у школі № 15. Журналістка, медіаексперт Ірина Баран розповіла учням 9-11 класів про фейки, їхні ознаки. Також вона акцентувала увагу на важливості перевірки інформації та яким чином це можна зробити.

Для довідки:

IT is True - це соціально орієнтований проект, який Луцький ІТ-кластер втілює спільно з відомими волинськими журналістами. У його рамках медійники читатимуть у школах та вишах лекції на тему "Обережно, фейк! Як відрізнити недостовірну інформацію у ЗМІ та соціальних мережах".

Спікерами стали: Іван Савич (головний редактор ІА "Волинські Новини"), Мая Голуб (регіональний представник Інституту масової інформації), Юрій Ричук (головний редактор інтернет-видання "Перший"), Андрій Лучик (головний редактор ІА "Конкурент"), Валентина Куць (головний редактор ЦЖР "Сила правди"), Іванна Рудишин (головний редактор ІА "ВолиньPost"), Сашко Бугаєнко (журналіст 12 каналу), Антон Бугайчук (журналіст ЦЖР "Сила правди"), Мар'яна Метельська (головний редактор інтернет-видання "Волинь Online"), Ірина Баран (журналістка).

Зокрема вже заплановані лекції на факультеті філології та журналістики СНУ, школах № 1,17, 27, гімназії № 4 Луцька.