У луцьких школах популяризують вивчення ІТ

Луцький ІТ-кластер (LITaC) за підтримки управління освіти Луцької міськради відновив проєкт “Я знаю про ІТ”.

Про це повідомляє виконавча дирекція LITaC.

Мета проєкту - інформування старшокласників та їхніх батьків про ІТ-сферу у Луцьку, збільшити зацікавленість шкільної молоді до професій у сфері інтернет-технологій. Проєкт “Я знаю про ІТ”  передбачає профорієнтаційну роботу з випускними класами та інформування аудиторії про сферу ІТ, її переваги та деталі.

Зокрема перша зустріч відбулася у луцькій спеціалізованій школі № 1. Керівник компанії InternetDevels, засновник Луцького ІТ-кластеру Віктор Левандовський розповів учням 10-х класів  про переваги працевлаштування в ІТ-галузі, що потрібно знати та вміти. 

Завідувачка кафедри прикладної математики та інформатики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Тетяна Чепрасова зауважила про можливості одночасного навчання у виші та роботи в ІТ-компаніях.

Детальніше із запланованими заходами можна ознайомитися у календарі.

Для довідки: 

Луцький ІТ-кластер об’єднує компанії, організації, структури та спеціалістів сфери інформаційних технологій у Луцьку, які інтеграційно взаємодіють між собою. Основна місія ІТ-кластера - освітні та навчальні програми для студентів та учнів, популяризація галузі ІТ.