У Луцьку відбулася відкрита лекція з веб-програмування

Лекції відбуватимуться щотижня на базі кафедри математики СНУ ім. Лесі Українки, їх читатимуть практикуючі спеціалісти ІТ-компаній Луцька, члени Луцького ІТ-кластеру. Зокрема, 21 березня 2015 року у рамках проекту Edu-Up від Луцького ІТ-кластеру відбулася відкрита лекція на базі математичного факультет СНУ ім. Лесі Українки “Що таке веб, та як знайти своє місце у ньому”.

Лекція була вступного характеру та для студентів СНУ та всіх охочих дізнатися більше про веб. Серед сотні присутніх на лекції були студенти СНУ, ЛНТУ, викладачі, практики та зацікавлені у сфері ІТ.

Вступну лекцію читав викладач школи веб-програмування OxIT, який співпрацює з компанією InternetDevels, Іван Тібеж. Він розказав присутнім про основні поняття у веб, історію інтернету та специфіку роботи, базові технології створення веб-сайтів та визначив такі поняття як front-end і Back-end.

Також торкнулися теми доменів, хостингу, дизайну та прототипів, поговорили про responsive design та кросс-браузери, в загальних рисах пояснили, що таке SEO.

У другій частині вступної лекції йшлося про те, як початківцям шукати себе у вебі. Зокрема, приділили увагу різноманітним професіям, які є у сфері веб-програмування та коротко пояснили, чого краще не писати у резюме. Окрім того, усі присутні почули рекомендації щодо проходження співбесід та інтерв’ю.

Іван Тібеж наголосив, що для початківців важливо спробувати себе у всьому, а також приділяти увагу самонавчанню онлайн.

Наступна лекція у рамках проекту Edu-up відбудеться наступного тижня на базі СНУ ім. Лесі Українки та матиме прикладний характер.