У Луцьку запрацювала дуальна освіта у галузі ІТ

У Луцьку відбулося підписання тристоронньої угоди про здобуття вищої освіти з використанням елементів дуальної форми навчання між Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки в особі ректора Анатолія Цьося, ТОВ «ДРУДЕСК» в особі директора Олени Левандовської та 24 студентами І курсу освітніх програм «Прикладна лінгвістика» і «Комп’ютерні науки та інформаційні технології».

Про це повідомляє сайт СНУ.

Дуальна освіта, яка передбачає поєднання навчання в університеті та на виробництві, нова, але актуальна та перспективна. І сьогоднішня небуденна подія – наслідок співпраці колективу СНУ імені Лесі Українки й однієї з провідних волинських ІТ-компаній InternetDevels, зокрема засновником Луцького ІТ-кластера Віктором Левандовським, – розповів проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик. Найкращі зі студентів, які зарекомендують себе упродовж навчання на виробництві, отримають запрошення на роботу.

Віктор Левандовський подякував університету за ініціативу та підтримку: «Ми знайшли спільну мову, і я відчуваю ейфорію. Це заряджає!»

Наостанок Анатолій Цьось подякував керівникам ІТ-компаній, які погодилися забезпечити робочі місця для студентів: «Це чи не вперше на Західній Україні, коли офіційно реалізується дуальна освіта на практиці». Студентам ректор побажав працелюбності, терпіння, удачі і повірити, що вони будуть найкращими фахівцями.