В Луцьку буде оголошено Рік інформаційних технологій

Департаментом економічної політики Луцької міської ради було розроблено План дій із розвитку ІТ-галузі в місті на 2017 рік, виконання якого буде підписано Розпорядженням. В розробці Плану активно брав участь Луцький ІТ Кластер. Протягом 2017 року планується провести масштабні заходи, які дозволять стимулювати розвиток в місті ІТ-стартапів і експортних ІТ-компаній. В результаті чого наступний рік буде оголошено Роком Інформаційних технологій.

В плані заходів — спільно із Департаментом економічної політики та Луцьким ІТ Кластером проведення просвітницьких конференцій і майстер-класів, випуск інформаційних матеріалів про потенціал міста з точки зору розвитку тут ІТ-бізнесу, проведення профорієнтаційних уроків в школах для учнів 9 та 11-тих класів.

Першим заходом буде проведення просвітницької конференції "Нові можливості в IT-бізнесі для молоді Луцька". 

Спікерами виступлять:

1. Дмитро Кушнір — Віце Президент глобальних центрів розробки Luxoft,  має 17 річний досвід роботи в ІТ-галузі на різних позиціях в Україні, США та Швейцарії. Дмитру вдалось побудувати одну з найбільших в Україні експортно-орієнтованих ІТ-компаній Luxoft Україна, яка сьогодні налічує 3,5 тис. ІТ-спеціалістів. 

2. Віктор Левандовський — керівник ІТ-компаній InternetDevels і Drudesk, засновник Луцького ІТ-кластеру. Працює в ІТ-галузі останні 10 років. Добре розуміється на її особливостях та перевагах для працівників та бізнесу.

3. Антон Корчинський — бізнес-тренер, коуч, експерт з бізнес-комунікації та управління. Розробляє та проводить бізнес-тренінги з 2005 року, співпрацює з представниками ІТ-галузі, торгівлі і виробництва “у різних країнах”. Основна спеціалізація: skills-skills та розвиток людського потенціалу.

4. Дмитро Приймак — бізнес-аналітик, тренер, коуч. Дмитро має більше 20 років досвіду в ІТ. Брав участь у численних проектах, пов’язаних з автоматизацією та оптимізацією бізнес-процесів. Останні 5 років працює експертом напрямку бізнес- і системного аналізу в Luxoft Training, автор більше десяти навчальних курсів.


"ІТ-галузь в Україні — одна із найбільш перспективних, зараз вона займає 3-тє місце за вкладом в ВВП держави. Я переконаний, що в найближчі роки ми будемо свідками стрімкого розквіту цієї індустрії. Луцьк має величезний потенціал щодо розбудови тут ІТ-компаній і важливо зараз скористатись ситуацією і мотивувати наших мешканців до розвитку в цій галузі, — коментує заступник мера Тарас Яковлєв, — Я радий, що співпраця із ІТ Кластером Луцька не залишилась тільки декларацією, а є конкретний план дій на рік, де проведення просвітницької конференції є дуже важливим кроком".

"План дій допоможе втілити нашу ідею із розвитку ІТ-індустрії в регіоні, — розповідає Віктор Левандовський, засновник та керівник ІТ Кластеру міста Луцька, — бізнес та влада, об’єднавши зусилля, я переконаний, зможуть швидше досягти спільної бажаної мети".

Луцьк є одним із найпривабливіших міст з точки розвитку ІТ-галузі, адже знаходиться в Західній частині України, близько до європейського кордону, щорічно тут випускаються біля тисячі спеціалістів із технічними знаннями. Вже сьогодні в Луцьку працює близько тисячі ІТ-спеціалістів.
Нагадаємо, що в січні 2015 року було створено Луцький ІТ Кластер, в якому на даний момент уже активно працює 9 ІТ-компаній. Кластер активно співпрацює із міською державною адміністрацією і сприяє розвитку ІТ-бізнесу в місті.