Віртуальний тур стріт-артом Луцька. Як ми це зробили

У Луцьку під час першого міського арт-хакатону “Університет міста”, що відбувався 17 та 18 липня, презентували безплатний мобільний додаток для туристів Lusk Street Art.

 Новий мобільний додаток працює на операційній системі «Android» і називається «Lutsk street art». Його можна встановити собі електронного гіда через Play Store. Достатньо ввести у пошуку запит lutsk street art і завантажити додаток, який “важить” біля трьох мегабайт. Для власників айфонів є втішна новина - до кінця літа google cultural institute адаптує додатки і для Apple девайсів.

 Зі слів директора Луцького ІТ-кластеру Іванни Мартинів, додаток є своєрідними піаром Луцька та зручним помічником для туристів, ввімкнувши якого можна навіть послухати пісні місцевих музикантів.

“З культурним інститутом Google я працюю доволі давно - з 2014 року, коли ми запускали вірутальну виставку стріт-арт фестивалю “Республіка”, - розповідає ініціаторка.

 Україну тоді вперше представили на всесвітній мережі  мистецтва саме містом Кам’янець-Подільський, де проходить фестиваль. https://streetart.withgoogle.com/uk/world-collection

 “Цьогоріч  після фестивалю Art Territory у Луцьку я звернулася до британського офісу Гугл, й вони запропонували можливість створити мобільний додаток-галерею з муралами у місті. Спільно з луцькими стріт-арт художниками ми зібрали базу графіті у Луцьку, я завантажила їх на дешборд, а Юрій Булан допоміг конвертувати виставку у моб. додаток.  Оскільки була можливість додавати медіа файли в додатку, то ми звернулися і до луцьких виконавців з проханням використати їх треки для додатку. Музиканти радо пішли назустріч, і тепер як туристи, так і лучани, можуть не лише гуляти Луцьком і дивитися на графіті, а й слухати пісні луцьких виконавців: Фіолет, Flyzza, Галина Конах, Денис Валяєв, Санмай, Ріплей, Ювелір, Аромотепарія Запис, Yeganov Project. Whatafunk Crew.